----/--/-- --:--:--


Egy örökbefogadott fiú üzenete szülőanyjának.
Nehéz elolvasni könnyek nélkül.

tovább »
Interju Mórucz Lajosnéval
https://www.mariaradio.hu/…/A_Golyahir_Egyesulet_munkatarsa…

tovább »
Visszakért babák - Létezik-e jó megoldás?
Örökbe adás – örökbefogadás. A nevében is benne van: örökre szól. Az új Ptk. 2014-es bevezetése óta azonban már nem, mert az életet adó anya hathetes koráig visszakérheti a babát attól a családtól, melyet ő választott ki neki. Lauráékkal ez történt. Boldogan vitték haza örökbe fogadott újszülött gyermeküket a kórházból, és két hét múlva már üres volt az ágy a babaszobában.

tovább »
Felújítják a krízislakást
Nyolcszázötven ezer forintos támogatás gyűlt össze a Freedom újévi jótékonysági koncertjén a Gólyahír Egyesület javára Százhalombattán. A szervezők nevében Katona Tamás adta át az összeget Mórucz Lajosnénak, a civil szervezet vezetőjének február 1-jén a városházán. Az egyesület a városban fenntartott krízislakás felújítására fogja költeni a pénzt.

tovább »
Gyermekotthonból családba – egyre nő az örökbefogadások száma
Két év alatt közel 15 százalékkal nőtt az engedélyezett örökbefogadások száma, az emelkedés egyértelműen az állami szakellátásból történő örökbefogadásoknál tapasztalható. A nyílt örökbefogadások számának csökkenése pedig azt mutatja, hogy az utóbbi egy-két évben kevesebb nő került súlyos válsághelyzetbe – írja a Magyar Nemzet a KSH adatai alapján.

tovább »
Mária Rádió Interju
http://www.mariaradio.hu/podcast/2414/Orokbefogadas_Golyahirrel

tovább »
Súlyos pszichiátriai betegség alakulhat ki az abortusz miatt
A nők 10-50 százaléka szenved valamilyen pszichiátriai betegségben a terhességmegszakítás után. Ez kamaszkorban fokozottan igaz, abban a sérülékeny életszakaszban még nagyobb eséllyel alakul ki poszttraumás stressz, depresszió vagy szorongás.

tovább »
Gólyahír Egyesület 2-ik rész: „16 év alatt 820 baba kapott szerető családod”
Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület elnöke: Egyénenként változik, hogy mikor jelentkeznek az egyesületnél a kismamák: van aki éppen túllépte az abortuszt még engedélyező időt, van aki közvetlen szülés előtt áll, és az is előfordul, hogy félidős terhes.

tovább »
Mindent a babákért 1 rész: „Országosan 500-an várnak örökbefogadásra”
Nincs olyan ember, akit ne rázna meg az a hír: megölte az anya újszülöttjét! Statisztikai adatok szerint hazánkban évente 15-20 alkalommal fordul elő ez a szörnyűség. Szinte biztos, hogy eltitkolt terhességből születnek ezek a csöppségek, akik még esélyt sem kaptak az élethez. Az anyának sem könnyű 9 hónapig titkolnia terhességét, sok esetben a közvetlen családtagok sem tudják a másállapotot. Olyan esetek is történtek, amikor a szülés beindulása után, hasfájással kórházba került a nő, és a sebészeti osztályról a szülészeten kötött ki. Ez persze a jobbik eset.

tovább »
Ne legyen több újszülöttgyilkosság!
Ne újszülöttgyilkosság legyen a titkolt várandósság vége, hanem inkább nyílt örökbeadás - ezt a célt tűzte maga elé a Gólyahír Egyesület. A szervezet ügyvezetője, Mórucz Lajosné azon fáradozik önkéntes csapatával, hogy a titkolt terhességekből születő babák családban nőhessenek fel.
Az eddigi 820 nyílt örökbeadásos eset között mindenféle előfordul – mondta a Gólyahír Egyesület ügyvezetője.

tovább »
Külföldre viszik a magyar gyerekeket
Egy év alatt több mint negyedével nőtt a külföldi családok által örökbe fogadott magyar gyermekek száma; a titkos örökbefogadások során tavaly már minden harmadik gyerek került külföldre - írja a Magyar Nemzet.

tovább »
A Gólyahír Egyesület közleménye
Budapest, 2016. június 3., péntek (OS) - A Gólyahír Egyesület országos találkozó keretében egész napos gyermeknapi programokra várja az örökbefogadó családokat Zamárdiban. Az eseményt Fűrész Tünde helyettes államtitkár asszony nyitja meg, majd a családok üzeneteivel, hogy "Minden gyereknek családban a helye!" 500 héliumos lufit engednek fel.

tovább »
Meredeken emelkedik a fiatal meddő házaspárok száma - az örökbefogadás átlagos várakozási ideje négy és fél év
Egyre több fiatal párnak nem lehet saját gyermeke, és dönt az örökbefogadás mellett, és mind több szervezet segít gyermek és szülők egymásra találásában. Habár sokan újszülöttet szeretnének örökbe fogadni, ez nem mindenki számára lehetséges, hiszen a jogszabály maximálta a korkülönbséget az örökbefogadható gyermek és az örökefogadó között A Gólyahír Egyesületnél jelenleg közel 500 várakozó család van, az átlag várakozási idő pedig 4,5 év.


tovább »
Csak a gyereknek legyen jó!
Anna és Helga a Gólyahír Egyesület krízisotthonának lakója. Mindketten lemondtak arról, ami a legdrágább: örökbe adják gyermeküket, mert helyzetüket kilátástalannak tartják. Mórucz Lajosné, az egyesület vezetője szerint Anna és Helga legalább gondoskodik gyermekéről: szerető családra bízzák, nem teszik inkubátorba, és pláne nem hagyják magára a parkban, üres lakásban vagy ki tudja, hol születő csecsemőt.

tovább »
"Nem a vér köt össze, hanem a szeretet" - Gólyahír Egyesület konferencia - 2 rész
Szerethető vagyok? Fontos vagyok a másik számára? Pulay Klára, klinikai szakpszichológus szerint ezek az örökbefogadott gyermek és örökbefogadó szülő problémáinak kiinduló kérdése. A Gólyahír Egyesület csütörtöki konferenciáján többek közt erre a kérdésre is választ kaptunk.

tovább »
"Nem a vér köt össze, hanem a szeretet" - Gólyahír Egyesület konferencia - 1 rész
"Hiszünk benne, hogy azok a lelkek, akiknek kell, hozzánk kerülnek." - zárta beszédét elérzékenyülve egy anyuka a Gólyahír Egyesület konferenciáján csütörtökön. A rendezvényen megismerhettünk örökbefogadókat és örökbefogadottat is. A lényeg az, hogy ők így váltak családdá.

tovább »
15 év alatt több mint 1100 gyermeket mentett meg a Gólyahír Egyesület
Tizenöt év alatt több mint 1100 gyermeket mentett meg a Gólyahír Egyesület - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára az egyesület által szervezett konferencián csütörtökön Budapesten.

tovább »
„Jó anya leszek?” – egy örökbefogadó szülő vallomása
Sokan nem tudják elképzelni, hogyan is zajlik az örökbefogadás, hogyan indul a gyermek és a szülője kapcsolata. A kisfelfedezo.hu-nak Márti mesélt, aki a férjével mindkét gyermeküket örökbe fogadta.

tovább »
Pro Caritate díj átadása 2014.12.01.
Pro Voluntarius-, Pro Caritate-, Szent Kristóf-, és Esélyegyenlőségért díjakat adott át a Pesti Vigadóban hétfőn az emberi erőforrások minisztere, illetve a tárca több államtitkára. Balog Zoltán beszédében hangsúlyozta: a díjakkal azoknak a munkájára szeretnék felhívni a figyelmet, akik a hétköznapokban tesznek a szegényekért, a gyermekekért, a fiatalokért, a megváltozott munkaképességűekért, a fogyatékosokért, a rászoruló emberekért.

tovább »
Interjú életetadókkal
Megszülöm, aztán örökbeadom

Miért mond le valaki a gyerekéről? Az örökbeadó anyákról keveset tudni, ritkán állnak a nyilvánosság elé. Ma három olyan terhes nővel beszélgettem, akik erre készülnek. Niki (14), Melani (18) és Rita (24) a terhesség 7.-8. hónapjában vannak, állapotukat titkolják, csak a legszűkebb családjuk tud róla (nevüket megváltoztattam).

A gyerek sorsáról mindhárman nyílt örökbeadással terveznek gondoskodni (ilyenkor örökbeadó és örökbefogadó ismerik egymást).

tovább »
Egy ÉLETETADÓ levele
Az engedélyével teszem közzé.

tovább »
Arcvonások: Mórucz Lajosné védőnő
A portrésorozat ismert személyiségeket vagy a hallgatók előtt eddig még ismeretlen embereket mutat be. Az Arcvonások csütörtöki vendége Mórucz Lajosné védőnő lesz.

Bár már nyugdíjas és nem dolgozik aktívan védőnőként, mégis csecsemőkkel foglalkozik. A krízis helyzetbe került anyák megmentésével és örökbefogadással foglalkozó Gólyahír Egyesület elnöke. Az egyesület most volt 14 éves és ez alatt 690 gyerek örökbefogadásánál segédkeztek.

tovább »
Módosult a szabályozás: kötelezővé tették az utánkövetést
Az új Ptk. hatályba lépésével nyílt örökbefogadás esetében is hat hétig meggondolhatja magát a vér szerinti anya. Az gyerekre váró szülők közül többen attól félnek, hogy megszeretik a picit és elveszik tőlük, de attól is tartanak, hogy zsarolni fogják őket. Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület elnöke szerint a hathetes gondolkodási idő biztosítása senkinek nem jó, mert a gyerek érdeke, minél hamarabb kialakulhassanak a kötődései azzal a személlyel, aki fel fogja nevelni.

tovább »
Tizennégy év – ezer élet : Tizennégy éves a Gólyahír Egyesület
Március 11-én tizennégy éves a - védőnők, szociális munkások, és örökbefogadó szülők által alapított - Gólyahír Egyesület. Kérjük, ismerkedjen meg önként vállalt, munkaidőnk mellett, szabadidőnk terhére végzett tevékenységünkkel. Munkatársaink állnak a sajtó rendelkezésére. A mi példánk igazolja: a sajtó sokat tehet azért, hogy ne legyen több csecsemőgyilkosság Magyarországon!tovább »
Beszélgetés Mórucz Lajosnéval, 2. rész
Mórucz Lajosné a Gólyahír Egyesület, az egyik legnagyobb nyílt örökbefogadást közvetítő civil szervezet elnöke. Az interjú első részében az egyesület munkájáról, az örökbefogadókról és a hat hetes meggondolási időről beszélgettünk. Most az örökbeadókról és a Gólyamese című dokumentumfilmről lesz szó.

tovább »
Beszélgetés Mórucz Lajosnéval, 1. rész
Blogomban szeretném bemutatni a hazai örökbefogadás fő szereplőit. Mórucz Lajosné – ahogy mindenki hívja, Gabika – a Gólyahír Egyesület elnöke. A Gólyahír az egyik legnagyobb nyílt örökbefogadást közvetítő civil szervezet, fennállása alatt 700 gyermeket adtak örökbe. Az elnökkel az egyesület százhalombattai irodájában beszélgettem.

tovább »
Ezer Élet
Mórucz Lajosné a védőnők felelősségéről, a legendás mobilról és a Gólyahír híréről

tovább »
Sajtótájékoztató 2013-12-07
http://www.webbeteg.hu/cikkek/csecsemo_gyermekneveles/15323/nott-az-orokbefogadasok-szama-2010-ota

tovább »
686 élet
686 pótunokája van Mórucz Lajosnénak. A Gólyahír Egyesület elnöke éjjel-nappal bárhová útnak indul, ha egy gyermek életét kell megmenteni.

tovább »
Az újszülött-gyilkosságok megelőzéséért!
A Gólyahír Egyesület azért alakult, hogy a magukra maradt, kétségbeesett, kilátástalan, igazán “terhes” állapotban lévő várandós anyákat segítse.

Legfőbb elvünk a gyermek életének megmentése. Segítünk megőrizni a titkolt terhességet!


tovább »
Gyermekvállalás kamaszkorban
De hogyan tovább?

Hátrányos helyzetű családokban fordul elő a legtöbbször, de a magasabb iskolai végzettség vagy a kiegyensúlyozott családi háttér sem véd meg mindig attól, hogy a kamasz lány, aki még maga is gyerek, teherbe essen. Ki átoknak, ki áldásnak tartja, sokan pedig fel sem fogják, hogy mi történik velük. Pedig nemcsak ők, de a családjuk is nehéz döntések sora előtt áll.

Fruzsina az apró, sötét nappali egyetlen kanapéján ül. Vékony, barna, nagy szemű, tizenöt éves kislány.

tovább »
Gólyahír találkozó és fotózás
Februárban két hétvégén is a Gólyahír egyesület meghívásának és felkérésének tettünk eleget. Az egyesület találkozót és családi fotózást szervezett a tagjai részére. Szívesen mentünk, hisz az 1point4 Fotó fő profilja a család és a gyermekfotózás. A találkozó nagyon jó és családias hangulatban telt. Rengeteg szuper fotó készült a szülök nagy örömére. A Facebook csoportjuk kommentjei alapján nagyon megvoltak a fotózással elégedve és máskor is szívesen hívnak minket.

tovább »
Nők Lapja - Örökbefogadók
Tisztelt Hulej Emese!

A címben megnevezett cikkére kívánnék néhány kerestelen szóban reagálni. Nem szeretném elsorolni a cikkben szereplő tárgyi pontatlanságokat, az elfogultság teljesen nyilvánvaló mivoltát és magának a cikknek a minden szereplőre nézve romboló hatását, ezt nyilván sok előttem szóló már megtette. Mégis, mint örökbefogadó anyuka, érzem magam annyira érintettnek, hogy már a bulvárosan gyomorforgató címen alapból felháborodjak.

tovább »
Délutáni Randevú - Gólyahír Egyesület, hogy minden élet megszülethessen
Az újszülöttgyilkosságok megelőzéséért!!!

Nap, mint nap hallani a híradásokban megölt, elhagyott újszülöttekről. Ezeket az anyákat elítéli a közvélemény, de kapnak-e segítséget ahhoz, hogy más utat válasszanak kilátástalannak látszó helyzetükben? Mi segítséget nyújtunk nekik.


tovább »
…és ha mégis…? Megoldások
Sajnos vannak anyák, akik nem tudják felnevelni a gyermeküket, a „véletlen érkezett” jövevényt nem vállalja az apa, nincs támogatás, nincs biztonságos légkör, nincs mire, hova, kivel várni a babát. Csak a félelem marad az anyában, félelem a jövőtől, a megbélyegzettségtől. A félelem és veszélyérzet a legrosszabb tanácsadó, tragikus megoldás következik belőlük.

tovább »
Léna – egy örökbefogadás története
Történetünk kilenc évvel ezelőtt kezdődött. Három kettesben eltöltött házas év után szerettük volna bővíteni a családot. Azonban a várva várt utód csak nem akart megérkezni közénk.

tovább »
Hogyan szoptattam örökbefogadott kisbabámat?
Dávid babánk nyílt örökbefogadás útján csöppent a családunkba. És szó szerint betoppant! Igaz, a várakozás három és fél évig tartott, mégis váratlanul ért az a “bizonyos telefon” 2010 októberében. A Gólyahír Egyesület munkatársa tette fel a várva-várt kérdést: “A várólista elejére kerültünk, készen állunk-e egy újszülött gyermek fogadására?” Lévén válaszunk “IGEN”, még aznap találkozóra mentünk a vérszerinti anyával, aki 10 nap múlva hozta világra kisfiunkat.

tovább »
Könnyebb lehet Magyarországon az örökbefogadás!
Szándéka szerint tovább könnyíti a kormány az örökbefogadást és a nevelőszülővé válást, ugyanakkor az amúgy is nehéz helyzetben lévő szülőket sújtja az új Polgári törvénykönyv.

tovább »
Nagymama ezer unokával
A Gólyahír Egyesület 32 alapító taggal több, mint 13 éve alakult, ma már jelen vannak minden megyében, az egész országban tevékenykednek. Segítenek a krízisterhes vagy örökbeadó anyáknak, és az örökbefogadó szülőknek. Az egyesület elnökével, Mórucz Lajosnéval Gabikával beszélgettem.

tovább »
Jó embert keresünk – Mórucz Lajosné jelölése
Egy nagymama közel ezer unokával - 13 éve dolgozik önkéntesen 19 megyében. 2000-ben megalapította a Gólyahír Egyesületet, mely elsősorban a krízisterhes anyák megsegítésével, újszülött-gyilkosságok megakadályozásával foglalkozik. Az évek óta tartó önzetlen, önkéntes munka által közel 300 anya kapott oly módon segítséget, hogy szülése után hazavitte, és maga nevelhette fel gyermekét.

tovább »
Megváltoznak az örökbefogadás szabályai
Márciustól változnak a nyílt örökbefogadás szabályai, az életet adó anya a szülés után hat hétig visszavonhatja lemondó nyilatkozatát. A nyílt örökbefogadást segítő Gólyahír Egyesület szerint ez minden résztvevő számára káros, a gyermekvédelmi szakértő azonban helyesli a szabályozás egységesítését - derül ki az InfoRádió beszámolójából.

tovább »
„Egy másik néni hasából” – Roma gyerekek örökbefogadóknál
Az örökbefogadók nem akarnak roma gyereket – erre a jelenségre cáfolnak rá a „vegyes családok”. Nem bánják, sőt egyesek kifejezetten kérik, hogy cigány származású kisgyereket vihessenek haza. Milyen nehézségekkel szembesülnek, és hogyan érdemes viszonyulniuk gyermekük származásához? A Marie Claire újságírója vegyes családoknál járt.

tovább »
Kiszolgáltatott örökbefogadók: hat hét öröm és bizonytalanság
Mind a befogadó szülőkre, mind a gyerekekre nézve súlyos következményekkel jár a jövőre életbe lépő Ptk., melynek értelmében nyílt örökbefogadáskor a biológiai anya a gyerek hathetes koráig visszavonhatja az örökbeadást, ami a szakemberek szerint lehetőséget ad zsarolásra, és a gyerek lelki fejlődését is veszélyeztetheti.

tovább »
Abortusz helyett örökbeadásra ösztönöz a kormány
A kormány abortusz helyett örökbeadásra ösztönzi a kiskorúakat, akár titokban, a szülői akarat ellenére is. Az örökbeadáshoz ugyanis már nem kell szülői engedély a kiskorú lányoknak, az abortuszhoz viszont igen. A szakember arra figyelmeztet, hogy a tinédzserkori terhesség magasabb kockázatú.

tovább »
Gyereklányok eltitkolt csecsemői
A kormány az abortusz helyett az örökbeadásra ösztönzi a kiskorúakat, akár titokban, a szülői akarat ellenére is. A szakember arra figyelmeztet, hogy a tinédzserkori terhesség magasabb kockázatú. Az abortusszal kapcsolatos tanácsadásra kijelölt védőnő sokszor nem segít, hanem a traumát fokozza.

Az abortuszellenes, az örökbefogadást népszerűsítő plakátkampány után most a kiskorú lányokat célozta meg hasonló tartalmú üzenetével a kormány.

tovább »
Életpárti megoldások
A nemkívánt gyerekek megszületését ösztönözné a gyermekvédelmi törvény legújabb módosítása, melynek értelmében ezentúl a szülők hozzájárulása nélkül is megtarthatná és örökbe adhatná kisbabáját az állapotos kiskorú, az abortuszhoz azonban továbbra is a szülő beleegyezése szükséges. Az abortuszpárti szülők állami segédlettel való kijátszása sok szempontból aggályos, szakemberek szerint a módosításnak inkább erkölcsi üzenete lehet, semmint születésnövelő hatása.

tovább »
Anonim szülés segíthetné a krízisterheseket
Az anonim szülés bevezetésével csökkenthető a csecsemőgyilkosságok és abortuszok száma áll Szél Bernadett független országgyűlési képviselő pénteken kiadott közleményében.

Annak ellenére, hogy több kormánypárti politikus, a felelős tárca vezetője és az Országgyűlés Egészségügyi bizottsága is támogatta a kezdeményezést, nemrég a kormány szűk többséggel leszavazta az anonim szülés bevezetéséről szóló ellenzéki törvényjavaslat tárgyalását.


tovább »
A Gólyahír Egyesület közleménye (2. rész)
Budapest, 2013. március 19., kedd (OS) -

Egyesületünk az elmúlt 13 évben több mint 650 gyermeknek segített szerető örökbefogadó
családot találni, a gyermektelen pároknak pedig segített, hogy megismerhessék a gyermeknevelés örömét, az életet adó anyának pedig abban segített, hogy a magzatelhajtás ne legyen örökké fájó seb az életükben.

tovább »
A Gólyahír Egyesület közleménye (1. rész)
Budapest, 2013. március 19., kedd (OS) - NYÍLT LEVÉL - Joguk van az élethez, joguk van megszületni

Az örökbeadás esélyt kínál a gyermekeknek arra, hogy világra jöjjenek, esélyt az édesanyáknak,
hogy elkerüljék a magzatelhajtással járó lelki és fizikai sérüléseket, egyúttal esélyt biztosít
azoknak a pároknak a gyermeknevelésre, akiknek bármilyen okból nem születhet vér szerinti
gyermeke. Az örökbeadás tehát segítség a megszületendő gyermeknek, az édesanyának és a
meddő pároknak is.

tovább »
Baba-mama szoba nyílt a dél-pesti kórházban a Gólyahír Egyesület jóvoltából
A nyílt örökbefogadás segítésére baba-mama szobát alakított ki a százhalombattai székhelyű Gólyahír Egyesület a budapesti Jahn Ferenc Kórház egyik használaton kívüli helyiségéből – tájékoztatta a hétfői avatás alkalmából a 13. születésnapját ünneplő egyesület elnöke az MTI-t.

tovább »
Gólyafészek a Jahn Ferenc Kórházban
Saját szobát kapott tizenharmadik születésnapjára a százhalombattai Gólyahír Egyesület. A Jahn Ferenc Kórházban átadott helyiségben az örökbefogadó szülők és az örökbefogadásra váró újszülött már az első napoktól zavartalanul élvezhetik egymás közelségét, hogy a korai kötődés mielőbb kialakuljon köztük.

tovább »
Örökbefogadott baba szoptatása
Lehet, hogy még csak a gondolat motoszkál fejében? Vagy hamarosan kezében tarthatja örökbefogadott kisbabáját? Mindenképpen fantasztikus és várva-várt pillanat lesz, melyhez a szoptatás élménye is társulhat.

tovább »
„A hapsik lelépnek” - A nyílt örökbefogadás lehetőségei
Évente hatvannál is több nyílt örökbeadásban segít a Gólyahír Egyesület, melynek elnöke élénken üdvözöl minden olyan jogszabályváltozást, mely megkönnyítheti a gyermekek családba kerülését. Mórucz Lajosné szerint a jelenlegi szabályozás még mindig inkább „szülővédő”, noha a gyermekeket kellene védeni.

tovább »
Életetadó vallomása.
Valóságos történet.
A "B" szervezet a Gólyahír Egyesület!
Segítettünk a szülőanyának, ahogy Ő kérte.

tovább »
Egyre több embernek nem lehet gyereke Magyarországon
A felmérések szerint egyre több meddő pár van Magyarországon, akik nem tudnak gyermeket vállalni – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden a fővárosban tartott konferencián.

tovább »
Konferencia az örökbefogadásról
„A gyermek létszükséglete a család" címmel, 2012. november 27.-én ingyenes konferenciát szervez az egyik legismertebb civil szervezet, a Gólyahír Egyesület.

tovább »
Gólyahír az életért
A Magyar Telekom támogatást nyújtott a krízishelyzetben lévők számára fenntartott zöldszám működtetéséhez is, így 2008-ban a Gólyahír Egyesület is élhetett ezzel a lehetőséggel. Az egyesület céljainak elérésében az Adományvonal nemcsak az anyagiak miatt fontos, hanem azért is, mert az Adományvonal hirdetései által még több ember hallhat a Gólyahír tevékenységéről. Talán éppen olyanok, akik nem tudják, kihez fordulhatnának.

tovább »
Az élet: ajándék Nemzetközi konferencia életvédelemről, magzatvédelemről. Örökbefogadás, mint alternatíva – Mórucz Lajosné, Gólyahír Egyesület elnöke
Örökbefogadás, mint alternatíva – Mórucz Lajosné, Gólyahír Egyesület elnöke.

Videotorium (2012.09.28.)

tovább »
A krízishelyzetben lévő családok lehetőségei - kerekasztal beszélgetés
A krízishelyzetben lévő családok lehetőségei, kiút a válságból – kerekasztal beszélgetés programjaA kerekasztal beszélgetést a résztvevők 10-10 perces témafelvezető előadásával kezdjük, melyet egy kb. 50 perces beszélgetés követ.


tovább »
Gólyahíres vonatozás
Gólyahíres vonatozás

Youtube video (2012.06.04.)

tovább »
XII. Országos Gólyahíres Találkozó
XII. Országos Gólyahíres Találkozó

Youtube video (2012.06.04.)

tovább »
Pont ilyen gyereket akartak
„Nagyon örülök, hogy a fényképe alapján nem voltak kíváncsiak Rikára, mert ha élőben találkoztak volna vele, akkor beleszeretnek, és most nem lehetne az én kislányom” – mutat Gabi egy rongyosra nézegetett fénymásolatot, amit akkor kapott, amikor jelezték neki a gyámügytől, hogy találtak számára egy gyereket, aki Szabolcsban nem kellett egy családnak sem.

tovább »
Mórucz Lajosné: Az újszülöttgyilkosságok megelőzéséért!!!
Nap, mint nap hallani a híradásokban megölt, elhagyott újszülöttekről. Ezeket az anyákat elítéli a közvélemény, de kapnak-e segítséget ahhoz, hogy más utat válasszanak kilátástalannak látszó helyzetükben? Mi segítséget nyújtunk nekik. A Gólyahír Egyesület azért alakult, hogy ezeket az eseteket megelőzzük.

tovább »
Az 1%-ot nem verjük nagydobra. Pszt, családban marad!
Az 1%-ot nem verjük nagydobra. Pszt, családban marad!

Youtube video (2012.04.03.)

tovább »
12, 19, 15, 44, 574, 64, 8, 60, 1
Mit takar a cím? Sokaknak tűnhet egyszerű számoknak, vagy akár egy komplikáltabb számsornak, de sokkal összetettebb, mégis egyszerűbb a válasz ennél. Fontos adatok ezek. Fontosak gyermekek, családok számára, és szervesen hozzátartoznak a Gólyahír Egyesülethez.

tovább »
Hogyan mondjuk el neki hogy örökbefogadtuk?
Hazánkban becslések szerint körülbelül 150.000 pár küzd meddőségi problémával, de vannak olyanok is akik más okból kifolyólag döntenek az örökbefogadás mellett. Ez a döntés már önmagában is nehéz feladatok elé állítja a leendő szülőket, de az igazán nagy probléma csak évek múltán jön el. Hogyan mondjuk el gyermekünknek, hogy örökbefogadtuk.
Mórucz Lajosné
elnök, Gólyahír Alapítvány

tovább »
Egyre elfogadottabbak a kihelyezett inkubátorok
Vasárnap hajnalban a budapesti, Madarász utcai gyermekkórház inkubátorában egy 2800 grammos, egészséges, jó állapotban lévő kisfiút helyeztek el. Madarász Péter jól van, a napokban költözik örökbefogadó szüleihez.Szintén vasárnap reggel a kecskeméti kórházban, 7 év után először szólalt meg a még 2005 áprilisában kihelyezett inkubátor csengője. A Szőke Attilának keresztelt kisfiú egészséges, jelenleg is várja, hogy szerető szülőkhöz kerülhessen.

tovább »
Hadd éljek!
Egyenlő az abortusz a gyerekgyilkossággal?
A legtöbben óvatosan fogalmaznak, de állítják, hogy a lényeg ugyanaz: megszakad egy élet.

tovább »
Add örökbe, hogy éljen!
Hatalmas boldogságot, örömet éreztem, amikor a metrón megpillantottam egy plakátot. Rajta egy mondat: "Azt is megértem, ha nem vagy még kész rám, de inkább adj örökbe, hadd éljek!" Ez a plakát a kormány legújabb kampányának része.tovább »
Az abortuszkampány nem várt mellékhatásai
Egyre élesebb a vita az abortuszellenes plakát hívei és ellenzői között. Az akciót támogató Gólyahír Egyesület nyílt levélben tiltakozik a tiltakozás ellen, míg a pszichológus a gyermek „kényszerű” kihordásának veszélyeire figyelmeztet.

tovább »
Gólyahír Egyesület: a kormány plakátja segíti az örökbefogadással foglalkozó szervezetek munkáját
A Gólyahír Egyesület szerint az örökbefogadással foglalkozó szervezetek munkáját segítik a kormány azon plakátjai, melyeket Viviane Reding uniós biztos leszedetne. Az egyesület elnöke szerint a kormány kampánya "nem kötelez, nem tilt, nem kényszerít".

tovább »
Kampány az örökbefogadás mellett, az abortusz ellen
A Vasárnap Este vendége Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület elnöke, Sproncz Júlia, a Patent Egyesület munkatársa és Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének szakértője.

MTV video (2011.05.16.)

tovább »
Abortusz helyett örökbe fogadás: "hatásvadász" a kormány kampánya
Abortusz helyett a gyermek örökbe adására buzdítja a kormány a nőket. A nemrég indult plakátkampányt nem fogadta osztatlan siker. A Gólyahír egyesület szerint a kampány felhívhatja a figyelmet a másik lehetőségre, a Patent egyesület szerint viszont bűntudatkeltő és hatásvadász

tovább »
Gólyahír Egyesület – Csecsemők életét mentik
Félezer kisbaba talált szerető családra
Kétségbeesett várandós nőket támogatnak babák életét mentve meg ezáltal a tizenegy éve működő Gólyahír Egyesület önkéntesei.

tovább »
Anyák Napja alkalmából virágot ültettek a hírességek
Édesanyákat segítő egyesületet támogatott a Corvin nagyaszabású Anyák-napi rendezvénye, hírességek is a kezdeményezés mellé álltak.

tovább »
Szeretem az anyukámat - A rendezvény édesanyákat segítő egyesületet támogat
A Corvin Bevásárlóközpont tetőterasza tegnap (péntek) délután adott otthont a Szeretem az Anyukámat! elnevezésű rendezvénynek, amelynek keretében 4000 virágpalántát ültettek a programot támogató sztárnagykövetek és szimpatizánsok segítségével. A virágok elültetéséből befolyó adományokat a Gólyahír Egyesület kapja meg.

tovább »
Eddig elment nyolcmillió
Áttekinthetőbbé, egyszerűbbé és gyorsabbá vált az örökbefogadás a kormány januári törvénymódosításának köszönhetően. Soltész Miklós államtitkár csakúgy, mint az örökbefogadásokat közvetítő Gólyahír Egyesület elnöke az intézkedéstől a várakozási idő rövidülését és az abortuszok számának csökkenését reméli.

tovább »
Az örökbefogadás örömei
Számos olyan ember van, akinek valamilyen ok miatt nem lehet saját gyereke. Közülük sokan választják az örökbefogadás lehetőségét. Az Online médiával a kirekesztés ellen újságíróképzés hallgatója egy örökbefogadó szülővel készített interjút

tovább »
Szavazz a Gólyahírre!
A százhalombattai székhelyű Gólyahír Egyesületre is lehet szavazni az Angyalok Erdeje elnevezésű nagyszabású jótékonysági program keretében. A hagyományteremtő kezdeményezés lényege, hogy ötszáz feldíszített fenyőfa alkotta karácsonyfaerdőt hoz létre ötszáz hazai cég, amely a részvétel fejében vállalja egy-egy nemes cél támogatását is.


HÍRTÜKÖR ONLINE /2010.12.18./

tovább »
Akik kétszer születtek...
December közepén a Gólyahír Egyesület - -kb.félmillió forint értékben adományoz orvosi berendezést a dél-pesti Jahn Ferenc kórház szülészeti osztályának, annak apropóján, hogy az Egyesület majd tíz éves működése alatt a közel 500 babából 100 ebben a kórházban született.

tovább »
Ajándék konferencia
Ajándék konferenciát rendezett a százhalombattai Gólyahír Egyesület fennállásának tízedik évfordulója alkalmából június 3-án a százhalombattai Rendezvényközpontban. Az érdeklődő védőnők, gyermekorvosok, gyámügyi és egyéb szakemberek ingyenesen vehettek részt a rendezvényen.

tovább »
Tíz éves a Gólyahír Egyesület
Ha valaki vágya és lehetőségei ellenére lesz terhes, két út áll előtte, de az egyiket jelen esetben eleve elvetjük. Ha kihordja a babáját, eldöntheti, hogy otthagyja a kórházban, és soha többé, semmit sem tud róla, vagy állami gondozásba adja, ahonnan nevelőszülőkhöz vagy ismeretlen örökbefogadókhoz kerülhet. A harmadik választás: nyílt örökbefogadással gondoskodni a gyermek jövőjéről. Ez utóbbiban nyújt segítséget az idén tíz éves százhalombattai civilszervezet, a Gólyahír Egyesület.

BATTA ONLINE /2010.03.04./

tovább »
Megszületett a kislányuk, haza tudnak jönni?
"Köszönet a Gólyahír Egyesületnek, személy szerint Móruczné Gabinak, és ismeretlenül minden segítőjének azért az odaadó és önzetlen munkáért, amivel családok százait segítik gyermekáldáshoz és amivel életet adók százait segítik terhességük alatt, és sokszor még azután is.

ruju"

INDEX.hu -> VELVET PORONTY baba-mama-papa blogja /2009.10.17./

tovább »
Mennyivel gazdagodtak a battai civilek?
Míg a múlt évben 45 százhalombattai civil szervezet jutott támogatáshoz a személyi jövedelemadóból felajánlott egy százalékoknak köszönhetően, az idén 49-en szerepelnek a listán. A tavalyi 22,5 millió forinttal szemben ezúttal 23,8 millió forint került vissza a városba.

HÍRTÜKÖR ONLINE /2009.10.13./

tovább »
BALTANYOMOK - Kismamák, akiknek utolsó mentsváruk a Gólyahír
Szabad idejében önként vállalt karitatív tevékenységgel elõzi meg az újszülöttgyilkosságokat Mórucz Lajosné Gabriella védõnõ, aki tíz év alatt 428-szoros pótnagymamává vált. Egyesületével krízislakást mûködtetnek, pártfogoltjaival terhesgondozásra jár, szülés közben fogja a vajúdók kezét, s ha szükséges, örökbe fogadó szülõket talál.

MAGYAR NEMZET /2009. október 10./

tovább »
Premier plán - GABELICS GABRIELLA "Szerencsés embernek érzem magam"
Egy nő sokféleképpen valósíthatja meg önmagát. Van, aki a munkájában teljesedik ki, van, aki politikai pályára lép, vagy művészi adottságait kamatoztatja, de olyan is, aki a klasszikus női szerepkört választja. Gabelics Gabriella foglalkozását tekintve háztartásbeli. Főállású feleség és anya, de mint mondja, ez teszi boldoggá.

HÍRTÜKÖR ONLINE /2009.09.21./

tovább »
Premier plán – MÓRUCZ LAJOSNÉ "Nem dönthetünk mások helyett"
Kilenc évvel ezelőtt alakult meg az országos hatáskörű Gólyahír Egyesület. Százhalombattán jött létre, itt a székhelye, ennek ellenére úgy tűnik, éppen a százhalombattaiak számára nem eléggé világos, mivel is foglalkozik a civil szervezet. Mórucz Lajosné, az egyesület elnöke tisztában van ezzel, de – mint mondja – idővel biztosan változik a helyzet.

HÍRTÜKÖR ONLINE /2009.09.08./

tovább »
Karácsonyi varázslat - segítsünk a Gólyahír egyesület pártfogoltjainak
Számos pályázaton vehettetek már részt nálunk, kisebb-nagyobb nyereményekért. Most gondoltunk egy nagyot: tegyünk valami igazán hasznosat, alkossunk valami nemes ügyért együtt.

Ha szeretnél örömet szerezni a Gólyahír egyesület pártfogoltjainak, akkor alkoss valami szépet az idén karácsonyra, aminek hasznát veszik!


tovább »
Biztos menedék a titkolt terheseknek
Lakásavató ünnepséget rendezett a százhalombattai Gólyahír Egyesület augusztus 18-án Százhalombattán. A titkolt terhesek krízisotthonának berendezett ingatlant adományokból vásárolták.


HÍRTÜKÖR ONLINE

tovább »
Krízislakás kismamáknak
Speciálisan kialakított úgynevezett krízislakásban tud elhelyezni egyidejűleg 4-6, terhességét valamilyen okból titkoló nőt a százhalombattai székhelyű Gólyahír Egyesület.

tovább »
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Elkészült a krízislakás, a biztos menedék a titkoltan terhes kismamáknak
A nyílt örökbefogadásokkal foglalkozó Gólyahír Egyesület közel egy évtizede segíti szerető és biztonságos családi környezetbe azokat a kisbabákat, akiket édesanyjuk illetve szüleik nem tudnak vállalni. E mellett támaszt nyújt a várandósság időszakában nehéz helyzete jutott kismamáknak, hogy felelősségteljes döntést tudjanak hozni születendő gyermekük sorsáról. Az országos tevékenységet folytató, százhalombattai civil szervezetnek eddig nagy gondot okozott a terhességet titkoló kismamák elhelyezése, ám mostantól egy külön, ilyen célra kialakított krízislakásban tudják fogadni a várandós anyukákat.

Gólyahír Egyesület, MTI ...

tovább »
Gólyahíres találkozó
Kilencedik alkalommal rendezi meg a Gólyahíres Családok Országos Találkozóját a százhalombattai Gólyahír Egyesület június 6-án Vácdukán.

A rendezvényen hagyományosan lehetőséget biztosítanak az örökbefogadó családoknak az ismerkedésre, beszélgetésre, hogy megoszthassák örömeiket és gondjaikat. A gyerekeket medence, tombolajáték és különféle szórakoztató programok várják. Átadják a Kiváló Gólyahíresek kitüntetéseket.

tovább »
Híradások a Gólyahírről: mentsük meg a gyermekeket!
Az Adományvonal a Magyar Telekom Európában egyedülálló kezdeményezése hetedik éve mozgósít országos jelentőségű társadalmi problémák megoldására. Idén először egy évre előre meghirdette, melyik lesz az a hat téma, amelyre két hónapig lehet szavazni. Március-áprilisban a Gólyahír Egyesületet támogatja, aki az Adományvonalat hívja.

tovább »
Híradások a Gólyahírről: mentsük meg a gyerekeket!
Valamelyest csökkent az újszülöttgyilkosságok száma, de a szinte naponta számolnak be elhagyott, megölt kisdedekről.

tovább »
AZ ÉN TÖRTÉNETEM
Miért is nem gondoltam erre korábban?

Ahogy valami miatt napok óta ízlelgetem magamban a cím igazságát, egyre jobban érzem, „Az én történetem” mindvégig valaki más története is volt. Persze. Hiszen ha én, ha bármelyikünk egy különlegesnek tartott történést továbbít, nem számít, mennyire képes az elmondottakkal való azonosulásra, mégis csak mesélő marad.

tovább »
GÓLYAHÍR AZ ÉLETÉRT
A Magyar Telekom támogatást nyújtott a krízishelyzetben lévők számára fenntartott zöldszám működtetéséhez is, így 2008-ban a Gólyahír Egyesület is élhetett ezzel a lehetőséggel. Az egyesület céljainak elérésében az Adományvonal nemcsak az anyagiak miatt fontos, hanem azért is, mert az Adományvonal hirdetései által még több ember hallhat a Gólyahír tevékenységéről. Talán éppen olyanok, akik nem tudják, kihez fordulhatnának. A mostani speciális célcsoportnál az is elképzelhető, hogy maga a hirdetés közvetlenül életet menthet!

tovább »
Levél a Képviselőknek
A Gólyahír Egyesület – ELSŐSORBAN AZ ÉLETET ADÓ ANYÁK és GYERMEKEIK VÉDELMÉBEN - nem támogatja a törvénymódosítás – Ptk. 3:132.§ (3)- bekezdését a nyílt örökbefogadást érintően, mert ez nem segíti a felelősségteljes döntést és veszélyezteti a nyíltan örökbeadó anyák titkának megőrzését, akaratuk és kérésük megvalósulását.tovább »
A szívemben vártam őket
Számos szép példa igazolja: azok a párok is élhetnek boldog szűlőkként, akiknek nem adatik meg, hogy vér szerinti gyermekük legyen. Kriszt Imre és felesége, Csilla örömmel osztották meg velem tapasztalataikat az örökbefogadásról. Azóta saját példájukkal segítenek a hasonló cipőben járó szülőknek.

Tina magazin /2009./

tovább »
Telekom Adományvonal 2009-es kedvezményezett március-áprilisban a GÓLYAHÍR EGYESÜLET
„A Magyar Telekom Hozzáad” program keretében Európában is egyedülálló kezdeményezésként bevezetett első „jótékony szám“, a Telekom Adományvonal hívásával 2009-ben is hat különböző szervezetet támogathat mindenki, akinek van 100 forintja egy-egy jó célra. Ugye, Önnek is van?

Magyar Telekom - HOZZÁAD Hírlevél /2008. december/

tovább »
Film a Gólyahír Egyesület adományvonaláról (az adományvonal 2009-ben működött, jelenleg nem működik!)
Film a Gólyahír Egyesület adományvonaláról (az adományvonal 2009-ben működött, jelenleg nem működik!)

Youtube video (2009.03.04.)

tovább »
AZ EMBERI ÉLET ÉRTÉKE
Ha valaki, az ajkai Tokolics házaspár tudja, mekkora érték a gyermek. Éva és Feri még össze sem házasodtak, már meg- egyeztek a gyerekeket illetően. Mindenképpen nagy családot akartak, talán azért is, mert Éva egyke volt, nagyon hiányolta a testvéreket. Kiskorában rengeteget babázott, azt mondja, még a maci feneke is hintőporos volt.

Napló Online /2008.12.24./

tovább »
Mi nem tudunk pocakot növeszteni
Az örökbefogadók legtöbbje évekig áll sorban, hogy csemetéhez jusson. Aztán megérkezik egy „gólya hozta” síró csomag… Hogyan tovább? Vajon nem hiányzik a kilenc hónap az anyává, apává érésre? „Nekünk nem hónapjaink voltak a várakozásra, hanem legalább három, de inkább hat-hét küzdelmes évünk. Mi nem tudtunk pocakot növeszteni, mi így készültünk” – feleltek a gólyahíres szülők.

Szabad Föld Online /2008.11.27./

tovább »
Mindig tudtuk, hogy örökbe kell fogadnunk...
"Hatalmas csoda, hogy én, akinek nem lehet gyereke, négygyermekes anyuka lettem! - fogadott bennünket Ildikó.
A házaspár tisztában volt azzal, hogy az asszony, aki mozgássérültként született (hiányzik a bal lába), fejlődési rendellenessége miatt nem eshet teherbe.

Kiskegyed 2008. 11. 4./

tovább »
Pont kilenc hónapig hordtam a szívemben a fiamat
Akik nyílt örökbefogadással lettek egy család: Kata, Andor és Patrik története

Nők Lapja Cafe /2008.10.31./

tovább »
Menedék a titkolt város kis lakásában. Lemondanak gyerekükről, hogy megmentsék - Az örökbefogadónak meg kell ismernie a szülőket
Lemondanak gyerekükről, hogy megmentsék - Az örökbefogadónak meg kell ismernie a szülőket

Két csecsemőgyilkosság is történt az elmúlt hetekben, egy újszülöttet pedig egy kórház folyosóján hagytak. Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület vezetője szerint az anyák maguk is áldozatok. Az egyesület eddig 366 terhességet segített eltitkolni, és ennyiszer kerestek új szülőket a gyerekeknek.


tovább »
Menedék a titkolt város kis lakásában
Két csecsemőgyilkosság is történt az elmúlt hetekben, egy újszülöttet pedig egy kórház folyosóján hagytak. Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület vezetője szerint az anyák maguk is áldozatok. Az egyesület eddig 366 terhességet segített eltitkolni, és ennyiszer kerestek új szülőket a gyerekeknek.

tovább »
A Gólyahír az év civil szervezete
A közel négyezer szervezetet tömörítő Nonprofit Humán Szolgáltatók Országos Szövetsége az Év Civil Szervezete címet adományozta a százhalombattai Gólyahír Egyesületnek.

tovább »
Kishibás" gyerek, azonnal
Rendkívül nehéz dolga van ma annak, aki úgy dönt, hogy örökbe fogad egy gyereket. Nem véletlen, hogy mára teljes a konszenzus abban, hogy itt az ideje egy alapjaiban új rendszer kidolgozásának.

tovább »
Gyermekbántalmazás - Aki sokat simogat, kevesebbet üt
A boldog gyermekkor - emlegetjük. A családban történő nevelés biztosítja legjobban, legtermészetesebben az érzelmi egyensúlyt. Mégis a boldog gyermekkor bizonyos csoportok számára megengedhető luxus, mások számára csupán elérhetetlen vágyálom.

Kagylókürt

tovább »
A gyermekmentés hősei
A gyermekáldás sajnos nem mindenki számára jelent egyet a boldogsággal, és nem minden nõ számára hozza el a mélyrõl fakadó anyai vágyak beteljesülését. Egy nem várt terhesség súlyos válsághelyzetbe sodorhatja azt a nõt, akinek az egzisztenciális háttere vagy egyéb életkörülményei nem teszik lehetõvé a gyermek vállalását.

tovább »
Érted-érmesünk a Gólyahír Egyesület vezetője
Több mint 400 anyának ingyen segítenek titokban tartani a terhességet, szállást biztosítanak, és ha kell intézkednek a születendő gyermek örökbefogadásáról.

MTV - A TV ügyvédje /2008.01.22./

tovább »
"Szívünkből született..."
Meleg családi fészek, mindenütt játékok, mesekönyvek. A Csányi családdal ismerkedem.

C. Panoráma /2007.10./

tovább »
A titkolt gyümölcs, egy "megesett" eset.
Esettanulmányomban egy kilenc hónapig érlelődő krízishelyzetről fogok írni, mely feltehetően gyakoribb, mint mi azt sejtenénk, de nem nevezhető tipikus, mindennapi élethelyzetnek.

tovább »
Remény a teljes életre
A krízishelyzetbe került várandós anyák megsegítésével az újszülött gyilkosságok megelőzését tűzte zászlajára a hat évvel ezelőtt létrejött Gólyahír Egyesület. Általuk a kilátástalan, megoldhatatlan szituációkba került édesanyák segítséget kaphatnak ahhoz, hogy ne ezt a szörnyű cselekedetet tartsák egyetlen kiútnak egy reménytelennek tűnő helyzetből. Az egyesület tehát megpróbálja elejét venni a bűneseteknek, oly módon, hogy összefogtak a megelőzésben szerepet vállaló szakemberekkel, védőnőkkel.

Debrecen Online /2006.04.14./

tovább »
Örökbefogadás
Az életet adó anyukád a hasában hordott, mi pedig a szívünkben - így magyarázta el egy anyuka a hároméves kisfiának, hogy örökbe fogadta. Mert az ilyesmit a lehető leghamarabb el kell mondani a gyereknek. Azt szerencsére nem muszáj elmesélni neki, hogy hány évet szenvedtek, hány babát veszítettek el, mire megkapták őt ajándékba.

Hetek /2006.04.07./

tovább »
Kempf Zita
Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület elnöke nehezményezi, hogy bár működésük feltételéül szabták a munkatársak képzését, az erre hivatott Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet azonban mindmáig nem indította el a szükséges tanfolyamot. /Talán október végén indul./

tovább »
Szarka Rozália - Gólyahír Egyesület – egyesület a megszületendő gyermekekért
Egy asszony két dologért képes mindenre: hogy legyen gyereke, illetve, hogy ne legyen. A sors vagy a véletlen nem válogatja meg, hogy hova ad gyermeket és hova nem. Az ebből adódó konfliktusokon sokan és sokféle módon próbáltak már eddig is segíteni és ehhez a csapathoz csatlakozott egy évvel ezelőtt a Gólyahír Egyesület, amely azért alakult, hogy egyetlen újszülött se vesszen el.

tovább »
Veszprémi Csilla
A gyermekáldás az egyik legszentebb dolog az életben. Ám vannak sajnos sokan, akiknek ez nem adatott meg. S bár a természet megtagadta tőlük, hogy részesei legyenek egy kisemberek felnevelésének, e folyamat minden örömének-bánatának, mégsem kell lemondaniuk erről, hiszen ha minden kiskapu bezárult is, hátra van még az örökbefogadás.

tovább »
Művészek az újszülöttekért
Négyszázkétezer forintnyi adomány gyűlt össze azon a jótékonysági hangversenyen, amit a százhalombattai Gólyahír Egyesület javára szerveztek a Magyar Állami Operaház művészei az intézmény Jókai utcai különtermében február 6-án. A karitatív rendezvényen, amelynek fővédnökségét Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere vállalta fel, mintegy négyszázan vettek részt.

tovább »
Muzsikával az újszülöttekért
Különleges eseménynek, a százhalombattai Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme február 6-án. A Magyar Állami Operaház művészei a civil szervezet karitatív munkájának segítésére adnak jótékonysági koncertet, amelynek fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

tovább »
Gólyahír - Kellene egy hely
A százhalombattai Gólyahír Egyesület ötödik éve nyújt segítséget a válsághelyzetben lévő várandós anyáknak. Segítenek, hogy biztonságban kihordhassák, megszülhessék és felnevelhessék gyermeküket, vagy ha ez bármilyen okból nem lehetséges, másként gondoskodhassanak róla: családot válasszanak számára, ahol örömmel fogadják, és szeretetben felnevelik őt.

tovább »
Örökbefogadás vásárlás fejében
Örökbefogadásra váró mosonmagyaróvári házaspárokat kerestek meg egy álalapítvány képviselői.

tovább »
Van még remény - örökbefogadás
A Gólyahír Egyesület közvetít. Nem házasságot, hanem újszülöttet. Ám persze nem ilyen ridegen. Magukra hagyott, esetleg nem vállalt csecsemőknek keres szerető szülőket, otthont. Természetesen ahány eset, annyiféle. Az anya, aki lemond gyermekéről, válsághelyzetben kényszerül ilyen fájdalmas tettre.

tovább »
A Gólyahír segített, újszülöttet mentett meg
A Gólyahír Egyesülettől egy többgyermekes terhes családanya fájásai kezdetekor kért segítséget. Az asszony nemrégiben egy megyehatáron túli kórházban megszülte gyermekét, majd nyílt örökbefogadás után új családjához került a csecsemő.

Kisalföld.hu /2003.11.20./

tovább »
„Hogy minek akarunk mi gyereket?” Örökbefogadás fogyatékkal
A gyermekvédelmi törvény rendelkezése szerint megfelelő jelentkező esetén késedelem nélkül meg kell indítani az örökbefogadási folyamatot az olyan gyermeknél, akiről lemondtak a szülei. Ennek ellenére is vannak olyan babák, akiknek csak két-három éves korukra rendeződik a sorsuk. Az a kislány is kétéves lesz, aki egy budapesti csecsemőotthon lakójaként már és még nem élhet családban. Holott volnának, akik befogadnák, amivel az is egyetértene, aki lemondott a gyerekről.

tovább »
Idén már huszonhét gyermeket segített családba a Gólyahír Egyesület
Az egyesület elnökével Mórucz Lajosnéval Kozlik Erika beszélgetett Kozlik Erika: Megalakulása óta eltelt két év és két hónap alatt a Gólyahír Egyesületnek hány babát sikerült családba juttatnia Mórucz Lajosné: Eddig ötvenhét újszülöttünk született Ez azt jelenti hogy az édesanyjuk családról gondoskodott nekik nyílt örökbefogadással kerültek...

tovább »
Van kiút
A Gólyahír Egyesület 2000-ben alakult, azzal a céllal, hogy segítse a válsághelyzetbe került, helyzetét kilátástalannak látó, kétségbeesett várandós anyákat, hogy biztonságban kihordhassák és megszülhessék gyermeküket.

Anyák Lapja /2002.07.13./

tovább »
Anyu a szívében hordott
Egy kisebb várost be lehetne népesíteni azokkal, akik jelenleg is örökbe fogadható gyerekre várnak Magyarországon. A sajtó szinte kizárólag egy-egy durva botrány kapcsán foglalkozik ezzel a sorsok ezreit eldöntõ kérdéssel, pedig a rossz példák tanúsága nem magyaráz meg semmit. Mi olyan szülõket kerestünk meg, akik bár nem szülhettek, mégis megtalálták saját gyermeküket.

tovább »

Levél a webmesternek