Rólunk - Rólunk szól

Ne legyen több újszülöttgyilkosság!

Ne újszülöttgyilkosság legyen a titkolt várandósság vége, hanem inkább nyílt örökbeadás - ezt a célt tûzte maga elé a Gólyahír Egyesület. A szervezet ügyvezetõje, Mórucz Lajosné azon fáradozik önkéntes csapatával, hogy a titkolt terhességekbõl születõ babák családban nõhessenek fel.
Az eddigi 820 nyílt örökbeadásos eset között mindenféle elõfordul – mondta a Gólyahír Egyesület ügyvezetõje.

„Vannak nagyon fiatal, kiskorú, 14 és 18 év közötti diákok, akik abszolút nem készek arra, hogy anyává váljanak és gyermeket neveljenek. Vannak a többgyermekes családok, ahol az újabb gyermek felnevelése nehézséget okozna. Vannak olyan várandós kismamák, akik nem a férjüktõl lettek terhesek, a férj visszafogadja õket, ha örökbeadják a gyereket. És leginkább olyanok vannak, akik egyedül nevelnek gyerekeket, albérletben, ahol sajnos az apák nincsenek mellettük. Egyedül, albérletben a legfeljebb 40-50 ezer forintos GYES-bõl gyereket nevelni: lehetetlenség” - hangsúlyozta Mórucz Lajosné.
Sokszor hallani, hogy anyák meggyilkolják az újszülötteket, sokan nem tudják, hogy van segítség, ezért nagyon fontos a média szerepe – mondta a Gólyahír Egyesület ügyvezetõje.
„Hogy eljusson mindenkihez, van megoldás. Titokban is tudjuk tartani, vannak megoldások, hogy egy titkolt terhest is meg tudjunk védeni, de ehhez az kell, hogy szülés elõtt legalább egy héttel jelentkezzen nálunk. Van egy krízislakásunk, az utolsó idõben a kismama eljöhet oda, teljes ellátást kap, titoktartást, hogy elkerüljük az újszülöttgyilkosságot” - hangsúlyozta a Gólyahír Egyesület ügyvezetõje.

Kapcsolódó linkek:
Forrás: InforádióVissza a cikkekhez

Támogatás

Mint közhasznú szervezet, a jogszabályok szerint 2002-től jogosultak vagyunk gyűjteni az adók felajánlott 1%-át.
Kérjük, hogy támogassa Egyesületünket és ajánlja fel adójának egy százalékát, amivel segít kitűzött céljaink elérésében!

Tovább »

Elérhetőségek

INGYEN HÍVHATÓ KRÍZISVONAL

06-80-203-923