Nõk Lapja - Örökbefogadók

Tisztelt Hulej Emese!

A címben megnevezett cikkére kívánnék néhány kerestelen szóban reagálni. Nem szeretném elsorolni a cikkben szereplõ tárgyi pontatlanságokat, az elfogultság teljesen nyilvánvaló mivoltát és magának a cikknek a minden szereplõre nézve romboló hatását, ezt nyilván sok elõttem szóló már megtette. Mégis, mint örökbefogadó anyuka, érzem magam annyira érintettnek, hogy már a bulvárosan gyomorforgató címen alapból felháborodjak. A nyílt örökbefogadás Magyarországon egyébként remekül mûködõ rendszerét, a civil szervezetek fontosságát és szükségességét megkérdõjelezni szerintem hatalmas hiba, és a kedves kolléganõ esetével példálózni minimum öngól. A Gólyahír egyesületnél regisztrált mindkét fél - kettejük egymásra találásával hirtelen eltekinteni ettõl, és egy tollvonással megszabadulni tõle nem az egyesületnek káros, hanem csakis a feleknek, akik ezzel saját maguknak okoztak késõbb orvosolhatatlan problémákat. Itt elsõsorban az életet adó anyára gondolok, aki ezzel a nagyon elmés megoldással azt a lehetõséget vette el magától, hogy késõbb törvényes úton érdeklõdhessen, akár fényképet lásson az örökbeadott gyermekérõl, az örökbefogadók pedig kapnak cserébe egy egész életen át tartó gyomorgörcsöt, hogy vajon mikor csenget be az életet adó, aki kíváncsi lévén a gyermekre, más megoldás híján, ezt az utat tartja járhatónak. A civil szervezetek elsõsorban segítõk ebben a történetben. jogi, lelki hátteret és támaszt biztosítanak, plusz ELLENSZOLGÁLTATÁS NÉLKÜL. A saját tapasztalatom azt mondatja velem, hogy az alig leplezetten vádló hangnemû cikkük önkényesen elferdíti a valóságot, és Önös érdekbõl, kicsinyes bosszúból próbál befeketíteni egy tökéletesen törvényesen mûködõ, remek szervezetet, felmérhetetlen károkat okozva ezzel. Eddig hitelesnek tartott lapjuk olvasását a jövõben mellõzni fogom (ahogy népes családom is), és habár jól tudom, ez a csekély példány nem számít a nagy statisztikában, talán ha mindazok még így tesznek, akiket sikererült megbántaniuk, jelentõs olvasói veszteséggel kell számolniuk. Kívánok a jövõben további szép sikereket, és az ezután leközlendõ cikkek alaposabb körüljárását.

Maradok tisztelettel
egy örökbefogadó anyuka