Rólunk - Rólunk szól

"Nem a vér köt össze, hanem a szeretet" - Gólyahír Egyesület konferencia - 2 rész

Szerethetõ vagyok? Fontos vagyok a másik számára? Pulay Klára, klinikai szakpszichológus szerint ezek az örökbefogadott gyermek és örökbefogadó szülõ problémáinak kiinduló kérdése. A Gólyahír Egyesület csütörtöki konferenciáján többek közt erre a kérdésre is választ kaptunk.
A "Szeretõ családot a gyermekeknek!" címmel tartott konferencián Pulay Klára, klinikai szakpszichológus saját élményével kezdte a beszámolóját, ugyanis az õ lánya is sajátos módon dolgozta fel örökbefogadását. "Kicsiként az volt a kedvenc játéka, hogy mikor én ültem az ágyon, õ bebújt a szoknyám alá és azt játszotta, hogy keservesen sír. Utána úgy kellett folytatni a játékot, hogy õ kibújt a szoknyám alól, bekuporodott az ölembe és én megvigasztalom." Ezzel dolgozta fel traumáját, amit nem szabad megváltoztatni. A pszichológus hozzátette: örökbefogadó szülõként nem az a feladatunk, hogy semmissé tegyük a múltat hanem, hogy segítsünk feldolgozni, ami megtörtént velük.

G A L E R I A


Kapcsolódó linkek:
csaladhalo.huVissza a cikkekhez

Támogatás

Mint közhasznú szervezet, a jogszabályok szerint 2002-től jogosultak vagyunk gyűjteni az adók felajánlott 1%-át.
Kérjük, hogy támogassa Egyesületünket és ajánlja fel adójának egy százalékát, amivel segít kitűzött céljaink elérésében!

Tovább »

Elérhetőségek

INGYEN HÍVHATÓ KRÍZISVONAL

06-80-203-923