Rólunk - Rólunk szól

Érted-érmesünk a Gólyahír Egyesület vezetõje

Több mint 400 anyának ingyen segítenek titokban tartani a terhességet, szállást biztosítanak, és ha kell intézkednek a születendõ gyermek örökbefogadásáról.

MTV - A TV ügyvédje /2008.01.22./

Kovács Katalin: Nem tudnám a vérszerinti gyerekeimet sem jobban szeretni.

Katalin a férjével sokáig próbálkozott, hogy gyerekük szülessen. Amikor egyértelmûvé vált, hogy nem lehet saját kisbabájuk, hosszú, kétségekkel teli töprengés után úgy döntöttek: örökbe fogadnak egy gyereket. Egy ismerõsük ajánlotta, hogy keressék meg a Gólyahír Egyesületet.

Kovács Katalin: Nagyon sok segítséget kaptam. Maga az elsõ telefonbeszélgetés a Gólyahír Egyesület vezetõjével nagyon megnyugtató volt. A hangjából sugárzott az, hogy nincsen megoldhatatlan probléma, segítenek, ahol kell.

Az Egyesület vezetõje Mórucz Lajosné Gabriella. 8 éve az õ vezetésével alakult meg a szervezet, kifejezetten azzal a céllal, hogy a várandós anyákat segítsék.

Móruczné Gabriella: Amikor arról a sok újszülött gyilkosságról hall az ember, akkor vetõdött fel, hogy valahogy segíteni kellene ezeknek a nõknek, hogy a titkukat meg tudják õrizni ha úgy akarják, a gyerek viszont életben maradhasson.

Az egyesület segít titokban tartani a terhességet, ha kell, szállást biztosítanak, és ha az anya a szülés után is örökbe akarja adni a gyerekét, arra is felkészültek.. Jelenleg 400 család várakozik náluk kisbabára. Katalinék 2 kislányt köszönhetnek Gabikának, aki olykor meg is látogatja a gyerekeket, akiknek õ talált otthont...

Kovács Katalin: Van Gabikának szép nagy családja, és fõállású nagymama, emellett szinte mindenhol ott van, én nem tudom, hogy hogy fér bele az életébe, de éjjel-nappal talpon van, és szolgálatban van. Ha jön a telefon, akkor õ megy. Volt már olyan, hogy ültünk a kocsiban, és megszólal a telefon, hogy mennek szülni, az életet adó anyuka jelentkezett, és szüksége volt Gabikára.

Bizony Gabikát éjjel nappal meg lehet találni. Sosem kapcsolja ki a telefonját. Arra is volt már példa, hogy egy anyuka a lépcsõházból hívta, amikor már elindult a szülés. Az Egyesület az egész országban tud segíteni, hiszen nem Gabika az egyetlen, aki vállalta ezt az önfeláldozó munkát. Valamennyi megyében vannak munkatársai, akik ugyanúgy mint õ, fizetés nélkül, pusztán a gyerekekért vállalják a feladatot.

Móruczné Gabriella: Eddig 325 nyílt örökbefogadásban segítettünk, kb 120-130 volt a megtartott babák száma, tehát akit örökbe szerettek volna adni, de szülés után meggondolta magát a mama, és mégis hazavitte a gyereket. Ilyenkor az Egyesület akár abban is segít, hogy az anyuka kelengyéhez, élelemhez jusson.Katalinék úgy nevelik a lányokat, mintha édesgyermekeik lennének, holott már a kezdetektõl tudják, örökbe fogadták õket.

Kovács Katalin: Mindig a koruknak megfelelõen. Dorkánál már volt róla szó, hogy õ nem az én pocakomból érkezett, de a kórházból hoztuk haza Gabi néni segítségével, és õ végig ott volt velünk. Úgyhogy õk ezeket tudják. Egyelõre több kérdés nincsen, de majd ha jön a következõ kérdés, meglátjuk, hogyan tovább.

Ha kell, ilyen tanácsot is kérhetnek. Az egyesület rendszeresen szervez találkozókat is, ahol az örökbefogadással családdá vált házaspárok megoszthatják tapasztalataikat egymással, és a várakozó leendõ szülõkkel is. Megnéztük azt is, hol dolgozik Gabika. A lakásán az egyik szobát alakította ki az Egyesület számára. Innen irányítja az egész országban a gyerekmentést. Itt vannak a babára váró szülõk kartonjai, de itt õrzi Gabika a gyerekekrõl küldött fényképeket is. Szinte mindegyiküket a sajátjának tekinti. Ahogy mondta, neki elég fizetség a gyerekek mosolya.

G A L E R I A


Kapcsolódó linkek:
Az eredeti cikk itt olvashatóVissza a cikkekhez

Támogatás

Mint közhasznú szervezet, a jogszabályok szerint 2002-től jogosultak vagyunk gyűjteni az adók felajánlott 1%-át.
Kérjük, hogy támogassa Egyesületünket és ajánlja fel adójának egy százalékát, amivel segít kitűzött céljaink elérésében!

Tovább »

Elérhetőségek

INGYEN HÍVHATÓ KRÍZISVONAL

06-80-203-923