Támogatóink

A Gólyahír Egyesület az örökbefogadás utánkövetése feladat ellátásához a Miniszterelnökség és a Családbarát Magyarország által támogatásban részesült 2021 és 2022 évben.

Adományvonal

A Gólyahír Egyesületet támogatják azok, akik a Telekom Adományvonalat hívják a 1788-as számon (március és április hónapban)

A Gólyahír Egyesület kilenc évvel ezelőtt alakult szakemberek, és örökbefogadó szülők összefogásával. A Szervezet célja a válsághelyzetben levő várandós anyák támogatása, olyan körülmények biztosítása, melyek lehetővé teszik, hogy biztonságban kihordhassák és megszülhessék gyermekeiket. Az Egyesület önkéntes munkatársai a Magyar Telekom által támogatott, ingyenesen hívható krízisvonalon várják a segítséget kérő anyák jelentkezését. A képzett szakemberek a telefonos tanácsadás és felvilágosítás mellett segítenek az Egyesület krízisszállóján történő elhelyezésben, a kórházban való szülés biztosításában és a későbbi anyaotthonos elhelyezésben is. Amennyiben a segítséget kérő anya a születendő gyermek felnevelését nem tudja vállalni, a Gólyahír Egyesület segít, hogy számára nyílt örökbefogadással találjon örökbefogadó családot. A nyílt örökbefogadás során az örökbeadó és a várakozó házaspár megismerik egymást, az életadó anya döntése után az újszülött néhány naposan örökbefogadó családjába kerül. A közvetítéshez engedéllyel rendelkeznek.
Az Egyesület számos további szolgáltatást nyújt mind a krízisterhesek, mind pedig az örökbefogadó családok számára.
A Gólyahír Egyesület a Telekom Adományvonal hozzájárulásaival egy új, több várandós befogadására alkalmas krízisszállást hoz létre.

A hetedik éve működő Telekom Adományvonal (1788) a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el, a hívás és az sms-küldés ára 100 forint.
Domino előfizetésről kezdeményezett hívás kivételével az összeg áfamentes.
A két hónap alatt beérkező hívások ára a hívók adományaként teljes egészében a Gólyahír Egyesületé.

Ha adója 1%-át tudja felajánlani, azt is nagyon megköszönik a Gólyahír Egyesület munkatársai!
Adószám: 18687343-1-13
Bankszámlaszám: 64800073-10705005 B3 Takarékszövetkezet
Gólyahír E. telefonszáma: 06-30/251-7120

1788 - most A GÓLYAHÍR EGYESÜLET ADOMÁNYVONALA

A Krízisszálló létrejöttéhez nyújtott segítséget köszönjük támogatóinknak:

Támogatás

Mint közhasznú szervezet, a jogszabályok szerint 2002-től jogosultak vagyunk gyűjteni az adók felajánlott 1%-át.
Kérjük, hogy támogassa Egyesületünket és ajánlja fel adójának egy százalékát, amivel segít kitűzött céljaink elérésében!

Tovább »

Elérhetőségek

INGYEN HÍVHATÓ KRÍZISVONAL

06-80-203-923