Rólunk - Rólunk szól

A plakát... /Nyílt levél/

Hatalmas boldogságot, örömet éreztem mikor a Metrón megpillantottam egy plakátot. Rajta egy mondat: „Azt is megértem, ha nem vagy még kész rám…, DE INKÁBB ADJ ÖRÖKBE, HADD ÉLJEK!” Ez a plakát a kormány legújabb kampányának része.
Azóta rengeteg cikket, hozzászólást olvastam/olvastunk róla, álljon itt egy olyan vélemény, ami a miénk, örökbefogadó szülõké:

Sokan azt hihetik, hogy örökbe fogadni (és adni) milyen könnyû. Mi is sokszor találkoztunk hasonló véleménnyel: „Milyen egyszerû dolgunk is van, egyszer csak ide csöppen egy kisbaba…” Nyílt örökbeadás során, mint Örökbeadó- és Örökbefogadó anyukák megismerkedünk egymással, az örökbeadásig többször is találkozunk. Ezeket a napokat a feszült várakozás jellemzi. Megismerve életüket, élethelyzetüket, döntésük okát, érzéseiket, fájdalmukat - még inkább- átérezzük mi is. Hiszen mi nem elvesszük tõlük a gyermeküket, hanem õk akarnak gondoskodni gyermekükrõl örökbeadással. Legtöbb esetben az örökbeadó anyuka egyedülálló, aki nem várt gyermekének így adja meg a legtöbbet, még akkor is, ha ez a legnehezebb út. Valóban nagyon nehéz, és ezt mi is érezzük. DE nagyon jó hallani szavaikban a megnyugvást, amikor látják, hogy gyermeküket valóban szeretõ, boldog család várja. Az örökbefogadás folyamán és utána nem elég az Örökbeadó anyuka fájdalmát megélnünk (lelki és fizikai), szembesülnünk kell a társadalom elítélõ, rosszindulatú magatartásával is.

Az örömteli babaérkezés hírének alkalmával (vagy éppen az elsõ családos sétáknál) kell szembetalálnunk magunkat minduntalan a társadalom elítélõ szavaival. Fájó érzés, hiszen mi ismerjük az Életet Adónkat, azt a NÕT, akinek valószínûleg a legnehezebb döntést kellett hoznia életében, hogy megmentse gyermekét. Elviselve mindazt a negatív hozzáállást, elítélõ, megszégyenítõ szavakat, amiket gyermekének örökbeadása során kellett megélnie. Nem elég a lelki és fizikai fájdalma, még a társadalom „gyûlölete” is nehezíti lelkét. Milyen irányba halad a világunk, ha egy gyermekének életet, családot, boldogságot adó nõt bûnösebbnek tartunk, mint azt, aki gyermekét abortálja?

Szerintünk a kampány NEM KÉNYSZERÍT. Ez a plakát azt üzeni, hogy a nem várt gyermek sorsa nemcsak a halál lehet. Egy lehetõséget kínál fel, amit a társadalom nagy része nem ismer. Ha ismert lenne az örökbeadás lehetõsége, intézménye, az ezzel foglalkozó szervezetek, ha nem lenne ennyire elítélõ a társadalom, akkor biztosan több nõ választaná ezt az utat, az ÉLETET gyermekének, és talán nem lenne több csecsemõgyilkosság sem. A plakát a tájékoztatás révén az örökbefogadással foglalkozó szervezetek munkáját is segíti. Emellett felhívja a figyelmet azokra a nõkre –akik bizony itt élnek köztünk gyermekük nélkül- és mégis ANYÁBBAK AZ ANYÁNÁL. Hiszen életet adtak, gondoskodtak, örökbe adtak.
G A L E R I A


Kapcsolódó linkek:
A Gólyahír Egyesület facebook oldalára érkezett képek itt találhatók a plakáttal kapcsolatban...
Tetszik gombra kattintással pedig "kedvelni" lehet a Gólyahír Egyesület közösségi oldalát! Köszönjük!Vissza a cikkekhez

Támogatás

Mint közhasznú szervezet, a jogszabályok szerint 2002-től jogosultak vagyunk gyűjteni az adók felajánlott 1%-át.
Kérjük, hogy támogassa Egyesületünket és ajánlja fel adójának egy százalékát, amivel segít kitűzött céljaink elérésében!

Tovább »

Elérhetőségek

INGYEN HÍVHATÓ KRÍZISVONAL

06-80-203-923