15 év alatt több mint 1100 gyermeket mentett meg a Gólyahír Egyesület

Tizenöt év alatt több mint 1100 gyermeket mentett meg a Gólyahír Egyesület - mondta az Emberi Erõforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkára az egyesület által szervezett konferencián csütörtökön Budapesten.
Soltész Miklós megnyitó beszédében ismertette: a Gólyahír Egyesület segítségével 758 gyermek került családba, és az õ támogatásuknak köszönhetõ, hogy további 350 gyermek megszületett és a saját édesanyjánál maradt. Az államtitkár hangsúlyozta: az örökbefogadás mind az örökbeadó, mind az örökbefogadó szülõ számára hatalmas lelki teher. De teher az örökbefogadott gyermek számára is - mondta -, aki kamaszkorában szembesül azzal, hogy "hol kezdõdött és hol folytatódott az élete". A Gólyahír Egyesület ennek a tehernek a viselésében, feldolgozásában is sokat segít. Hozzátette: fontos az egyesület által nyújtott fizikai segítség is, legyen az anyagi vagy tárgyi támogatás vagy éppen a közösség biztosítása a gyermekek számára.