Interjú életetadókkal

Megszülöm, aztán örökbeadom

Miért mond le valaki a gyerekérõl? Az örökbeadó anyákról keveset tudni, ritkán állnak a nyilvánosság elé. Ma három olyan terhes nõvel beszélgettem, akik erre készülnek. Niki (14), Melani (18) és Rita (24) a terhesség 7.-8. hónapjában vannak, állapotukat titkolják, csak a legszûkebb családjuk tud róla (nevüket megváltoztattam).

A gyerek sorsáról mindhárman nyílt örökbeadással terveznek gondoskodni (ilyenkor örökbeadó és örökbefogadó ismerik egymást). A Gólyahír Egyesület százhalombattai krízislakásában vészelik át az utolsó hónapokat. A lányok 14, 18 és 24 évesek, csinosak, ápoltak, intelligensek. Mindháromnak labda alakú kis hasa van. Azért vállalták el a beszélgetést, hogy javítsanak az örökbeadók társadalmi megítélésén.