----/--/-- --:--:--

Egy örökbefogadott fiú üzenete szülőanyjának.
Nehéz elolvasni könnyek nélkül.

Interju Mórucz Lajosnéval

Visszakért babák - Létezik-e jó megoldás?
Örökbe adás – örökbefogadás. A nevében is benne van: örökre szól. Az új Ptk. 2014-es bevezetése óta azonban már nem, mert az életet adó anya hathetes koráig visszakérheti a babát attól a családtól, melyet ő választott ki neki. Lauráékkal ez történt. Boldogan vitték haza örökbe fogadott újszülött gyermeküket a kórházból, és két hét múlva már üres volt az ágy a babaszobában.

Felújítják a krízislakást
Nyolcszázötven ezer forintos támogatás gyűlt össze a Freedom újévi jótékonysági koncertjén a Gólyahír Egyesület javára Százhalombattán. A szervezők nevében Katona Tamás adta át az összeget Mórucz Lajosnénak, a civil szervezet vezetőjének február 1-jén a városházán. Az egyesület a városban fenntartott krízislakás felújítására fogja költeni a pénzt.

Gyermekotthonból családba – egyre nő az örökbefogadások száma
Két év alatt közel 15 százalékkal nőtt az engedélyezett örökbefogadások száma, az emelkedés egyértelműen az állami szakellátásból történő örökbefogadásoknál tapasztalható. A nyílt örökbefogadások számának csökkenése pedig azt mutatja, hogy az utóbbi egy-két évben kevesebb nő került súlyos válsághelyzetbe – írja a Magyar Nemzet a KSH adatai alapján.

Mária Rádió Interju

Súlyos pszichiátriai betegség alakulhat ki az abortusz miatt
A nők 10-50 százaléka szenved valamilyen pszichiátriai betegségben a terhességmegszakítás után. Ez kamaszkorban fokozottan igaz, abban a sérülékeny életszakaszban még nagyobb eséllyel alakul ki poszttraumás stressz, depresszió vagy szorongás.

Gólyahír Egyesület 2-ik rész: „16 év alatt 820 baba kapott szerető családod”
Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület elnöke: Egyénenként változik, hogy mikor jelentkeznek az egyesületnél a kismamák: van aki éppen túllépte az abortuszt még engedélyező időt, van aki közvetlen szülés előtt áll, és az is előfordul, hogy félidős terhes.

Mindent a babákért 1 rész: „Országosan 500-an várnak örökbefogadásra”
Nincs olyan ember, akit ne rázna meg az a hír: megölte az anya újszülöttjét! Statisztikai adatok szerint hazánkban évente 15-20 alkalommal fordul elő ez a szörnyűség. Szinte biztos, hogy eltitkolt terhességből születnek ezek a csöppségek, akik még esélyt sem kaptak az élethez. Az anyának sem könnyű 9 hónapig titkolnia terhességét, sok esetben a közvetlen családtagok sem tudják a másállapotot. Olyan esetek is történtek, amikor a szülés beindulása után, hasfájással kórházba került a nő, és a sebészeti osztályról a szülészeten kötött ki. Ez persze a jobbik eset.

Ne legyen több újszülöttgyilkosság!
Ne újszülöttgyilkosság legyen a titkolt várandósság vége, hanem inkább nyílt örökbeadás - ezt a célt tűzte maga elé a Gólyahír Egyesület. A szervezet ügyvezetője, Mórucz Lajosné azon fáradozik önkéntes csapatával, hogy a titkolt terhességekből születő babák családban nőhessenek fel.
Az eddigi 820 nyílt örökbeadásos eset között mindenféle előfordul – mondta a Gólyahír Egyesület ügyvezetője.

Levél a webmesternek